Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прес-конференція

Четвер, 28 травня 2015, 13:35

Відтепер у Львові будуть гуманно регулювати чисельність безпритульних тварин

прес-конференція

Львівська міськрада прийняла програму гуманного регулювання чисельності тварин, основним виконавцем якої є ЛКП "Лев".

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції у Львові.

Основним виконавцем цієї програми є львівське комунальне підприємство "Лев", саме на його базі відбувається процес біостерилізації вуличних тварин. 

"Наголошую, що Львів продовжує втілювати практику гуманного регулювання чисельності тварин у місті. Основними засадами нової програми є не лише суттєве обмеження такої процедури як евтаназія, а й деякі додаткові новації, які спрямовані, перш за все, на підвищення відповідальності власників тварин та підримку громадських активістів та опікунів тварин" - розповів автор програми Анатолій Забарило.

За словами директора ЛКП "Лев" Олега Мацеха, з липня 2014 у Львові було припинено таке явище як евтаназія, відтак необхідно відлагодити організацію, менеджмент роботи ЛКП та виконати програму стерилізації.

"Насамперед, ми відловлюємо собаку, стерилізуємо її, позбавляємо паразитів, лікуємо і намагаємось прилаштувати, а якщо не вдається, то відпускаємо на місце віддлову", - повідомив Олег Мацех.

Також він зазначив, що "Лев" вже не є джерелом небезпеки для безпритульних тварин, тепер це стерилізаційна база, де собаки після відлову отримують відповідне лікування, проходять процедури вакцинації та біостерилізації.

Нагадаємо, на вул. Т. Шевченка, 366-а у Львові збудують муніципальний притулок для безпритульних тварин.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.