Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

прес-конференція

Четвер, 28 травня 2015, 16:30

«Львівобленерго» не має права повністю відключати електропостачання водоканалам

прес-конференція

Законодавство передбачає заборону повного відключення електропостачання об'єктів питного водопостачання.

Сьогодні, 28 травня, відбулася прес-конференція голови Львівського обласного антимонопольного територіального комітету Андрія Басараби щодо підсумків діяльності комітету у квітні-травні цього року.

Відділенням Антимонопольного комітету було проведено дослідження щодо правомірності відключень ПАТ «Львівобленерго» водоканалів Львівщини у зв'язку з заборгонванністю за електрику.

«Такі підприємства як водоканали не можуть бути повністю відключенні від електропостачання, навіть якщо вони є боржниками, вони можуть бутим частково обмежені у електропостчанні», ? зазначив Андрій Басараб.

За його словами, згідно з законодавством, «Львівобленерго» має право припинити постачання електричної енергії споживачам, які мають заборгованність за електричну енергію. Однак, забороняється відключення об'єктів питного водопостачання та водовідведення від системи енерго-, газо-, теплопостачання як об'єктів життєзабезпечення і стратегічного значення.

Нагадаємо, ЛМКП «Львівводоканал» має найбільшу заборгованність перед ПАТ «Львівобленерго».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.