Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

тарифи

antikor.com.ua

Четвер, 28 травня 2015, 17:30

Тарифи на воду ростуть через недоліки у законодавстві

тарифи

Через помилку у законодавстві оплата послуг водопостачання та водовідведення припадає на кінцевих споживачів.

Сьогодні, 28 травня, відбулася прес-конференція голови Львівського обласного антимонопольного територіального комітету Андрія Басараби щодо підсумків діяльності комітету у квітні-травні цього року.

Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету встановило, що у порядку «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» відсутнє визначення тарифу на воду, як товару для водоканалів, які закуповують її для надання послуг з централізованного водопостачання і відведення споживачам.

Це призводить до встановлення високих цін на послуги водопостачання та перекладає витрати з водопостачання та водовідведення, які повинні сплачуватися іншими суб'єктами господарювання, на кінцевих споживачів.

Антимонопольний комітет надав органам центральної влади рекомендації щодо запобігання порушення законодавства, але результатів наразі не отримавав. Це і призводить до встановлення завищенних тарифів.

Нагадаємо, що на прес-конфернеції Львівського обласного антимонопольного територіального комітету стало відомо, що законодавство передбачає заборону повного відключення електропостачання об'єктів питного водопостачання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.