Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

стічні води

glavcom.ua

П'ятниця, 29 травня 2015, 11:19

У Львові 8 підприємств не очищують свої стічні води

стічні води

ТзОВ «Перша приватна броварня» та ПАТ «Концерн Хлібпром» у списку підприємств, які найбільше забрюднюють міські очисні споруди.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На міські очисні споруди продовжують надходити надмірно концентровані стічні води, вміст забруднюючих речовин у яких у 5 разів перевищує норму. При такому навантаженні споруди не можуть працювати належним чином.

«Ми закликаємо підприємства піти нам на зустріч та пришвидшити заходи по приведенню своїх стоків до норми, завершити будівництво локальних очисних споруд», – зазначив директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський.

У травні фахівці управління інженерного господарства міської ради спільно з працівниками водоканалу здійснили перевірку виконання заходів для покращення очистки стічних вод на 13 промислових підприємствах.

За результати проведених перевірок встановлено, що такі компанії, як ТзОВ «Галка ЛТ», ПрАТ «Компанія Ензим», ПАТ «Львівський жиркомбінат», Філія «Львівська пивоварня» ПАТ «Карлсберг Україна», ПАТ Шкіряне підприємство «Світанок» проводили заходи для покращення очистки стічних вод.

Натомість інші підприємства, такі як ТзОВ «Перша приватна броварня», Філія «Львівський молочний комбінат», ТзОВ «Львівморепродукти», ПАТ «Концерн Хлібпром», ПАТ ЛКФ «Світоч», ТзОВ «Геос-Львів», ПАТ «Галичфарм», ТзОВ «Барком» реальних ефективних заходів для очищення стічних вод не здійснювали.

«Ми наполягаємо на тому, щоб усі підприємства до 1 січня 2016 року привели свої стоки до нормативних вимог, оскільки договори на понаднормативний скид забруднюючих речовин переукладатись не будуть», – повідомив Валентин Вольський.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.