Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пенсійне посвідчення

advocat-cons.info

П'ятниця, 29 травня 2015, 13:26

Залізниця збереже пільговий проїзд для пенсіонерів

пенсійне посвідчення

Право на пільгововий проїзд у залізниці зберігається усіх найменш соціально захищених верств населення.   

Про це повідомила прес-служба Укрзалізниці.

Велика кількість категорій пільговиків і надалі зможе користуватися послугами залізничного транспорту за пільговою ціною та безкоштовно.

Зокрема, через те, що з 1 червня зберігається пільговий проїзд для пенсіонерів за віком, до яких уже належить більшість громадян з категорій, для яких пільги відмінені, чорнобильців та інвалідів у приміському сполученні, а у дальньому сполученні пільгами й надалі зможуть скористатися 18 із 25 категорій.

Серед них учасники бойових дій, інваліди війни всіх груп, інваліди та діти інвалідів, особи, що супроводжують інваліда І групи та дитину-інваліда, студенти, учасники та інваліди Великої Вітчизняної війни та інші.

Реалізувати своє право на пільговий проїзд у приміському сполучені можуть громадяни, які досягли пенсійного віку або мають групу інвалідності відповідно до постанов Кабінету Міністрів України № 354 від 17.05.1993 та № 555 від 16.08.1994.

Проте, як повідомляють у Укрзалізниці, кошти на компенсацію за перевезення пільговиків компенсуються з бюджетів різних рівнів лише частково – близько 30% щороку.

Нагадаємо, з 29 травня Укрзалізниця перевозитиме пасажирів та вантаж за новими правилами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.