Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет під стінами ЛОДА

П'ятниця, 29 травня 2015, 14:30

У Львові хворі на ниркову недостатність пікетували адміністрацію

пікет під стінами ЛОДА

Львівські хворі проти встановлення неякісних апаратів для гемодіалізу компанії Medical Group Україна – адміністрація не хоче допустити монополізації ринку медичних послуг на Львівщині.

Сьогодні, 29 травня, відбувся пікет людей, що потребують гемодіалізу, яку організувала ГО «Асоціація Життя».

Протестувальники перекрили вул. Винниченнка біля Львівської орблдержміністрації з вимогою зустрічі з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою.

Учасники пікету вимагали, щоб апарати компанії Medical Group Україна для преведення гемодіалізу, які зараз встановлюються в Новояворівскій лікарні, були замінені на машини Fresenius. На їх думку, машини, які зараз монтуються, є неякісними.

«Вимагаємо, щоб негайно поставили наші фрезеніївські машини, які вже має громада, та демонтували ті машини, які перевезені до Новояворівської лікарні незаконним шляхом», – зазначила президент Асоціації Життя інвалід І групи Ірина Куцьо.

Заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний так прокоментував ситуацію:

«Принято рішення що у Львівській області мало бути створене конкурентне серидовище, щоб знизити ціну, аби було декілька постачальників. Коли був оголошений тендр на послуги гемодіалізу – його виграла фірма Фрезеніус, яка зараз поставила свої машини та розхідний матеріал. За рахунок цього, що виникла конкуренція між Гамбро і Fresenius, вдалося суттєво знизити ціну на апарати. Проте після цього в нас виникла серйозна проблема, бо фірма, яка програла тендер, заблокувала тендерний комітет через антимонопольний комітет і тривалий час проходила процедура розблокування», - повідомив Юрій Підлісний.

За його словами, компанія Fresenius до моменту офіційного затвердження їх перемоги у тендері через благодійний фонд постачала розхідний матеріал, щоб хворі, які потребують цієї процедури, вижили.

«Монополістів у галузі недання медичних послуг у Львові не буде, як би вона не підбурювала та не спонукала людей, ми не допустимо монополію у Львівській області, тому що сьогодні на Львівщині у цій сфері ціна є найнижчою. Ми створимо конкурентне серидовище, яке дасть можливість забезпечити найнижчу ціну»,– заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

До пікетувальників вийшов нардеп Сергій Каплін, член партії «Удар», який висловив готовність написати звернення до Львівської обласної прокуратури та Генерального прокурора України разом з активістами та хворими.

Нагадаємо, 2 червня у Новояворівську відкриють відділення амбулаторного хронічного гемодіалізу на базі центральної районної лікарні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.