Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

переселенці

volynnews.com

Вівторок, 2 червня 2015, 09:31

В Україні зареєстровано майже 170 тис. дітей-переселенців зі Сходу

переселенці

Через бойовідії на Сході й окупацію Криму свій дім залишили 167 тис. дітей.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«За нашими даними, дітей 167 тисяч. Але це ті, які зареєстровані в управліннях праці та соціального захисту населення. І ми кажемо про те, що є багато дітей, батьки яких не звертаються, або ж немає потреби звернутися до соціальних служб – вони адаптувалися», – зазначив директор департаменту захисту прав дітей і усиновлення Міністерства соціальної політики України Руслан Колбаса.

Також посадовець повідомив, що частина дітей вивезена у Росію. Але скільки точно – не відомо.

«У нас є дані тих сімей, які ми можемо контролювати. Це прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, які виховують дітей-сиріт. До 15 дитячих будинків сімейного типу з Луганська і з Донецька виїхали на територію Російської Федерації», – сказав Руслан Колбаса.

У кожному дитбудинку сімейного типу перебувало від 5 до 10 дітей, уточнив чиновник. При цьому він зазначив, що за неофіційними даними, якими володіють громадські організації, на окупованій території залишилося більше 2 тис. дітей, які позбавлені батьківської опіки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.