Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Пекарська

pslava.info

Вівторок, 2 червня 2015, 12:12

На вул. Пекарській відреставрували унікальну браму

вул. Пекарська

У Львові у будинку №5 на вул. Пекарській відреставрували унікальну браму.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У будинку на вул. Пекарській, 5 нещодавно вмонтували відреставровану вхідну браму. Особливістю цієї брами є те, що зовнішня конструкція, як і всі декоративні елементи, виконані з латуні. Справжню цінність брами реставратори відкрили після зняття нашарувань старої фарби.

Після демонтажу брами було виявлено і значні пошкодження: стулки брами були сильно деформовані, розетки мали суттєві дефекти, а більшість шибок в нижній частині брами замінені на залізні.

Головні реставраційні роботи полягали в стабілізації металевого каркасу, розчищенні латунних декорів та накладок, заміні бляхи (зсередини) в нижній частині брами.

Було збережено і відчищено 14 оригінальних скелець, решту фацетного скла було виготовлено і встановлено на основі автентичних шибок. Декоративні квітки, ромби та трикутники були реставровані, виготовлено нові заклепки для кріплення та відсутні елементи декору, встановлений новий поріг.

Роботи проводилися у рамках проекту GIZ «Муніципальний розвиток і оновлення старої частини міста Львова».

Нагадаємо, починаючи з 2010 року, українсько-німецький проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» в тісній співпраці з Львівською міською радою втілює програму реставрації історичних вікон та вхідних дверей в старій частині міста Львова. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.