Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво

novobudovy.com

Четвер, 4 червня 2015, 15:53

На Львівщині будівництво контролюватимуть органи місцевої влади

будівництво

Інспекція архбудконтролю Львівщини передає частину повноважень місцевим органам влади.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відповідно до змін у містобудівному законодавстві, Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю Львівщини зобов’язана передати місцевим органам влади функції зі здійснення контролю за будівельною діяльністю та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Згідно з законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань регулювання містобудівної діяльності та державного архітектурно-будівельного контролю», відбудеться децентралізація повноважень, що дозволить органам місцевого самоврядування та місцевим органам виконавчої влади контролювати будівництво на своїй території.

Цей законопроект також спрощує деякі дозвільні та погоджувальні процедури та передбачає можливість виконавчих органів сільських, селищних і міських рад надавати документи, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, здійснення державного архітектурно-будівельного контролю та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, розташованих на території населених пунктів.

Щодо об’єктів за межами населених пунктів, то передбачається, що ці функції передаються районним держадміністраціям. Центральний орган виконавчої влади контролюватимуть лише об'єкти, розташовані на території кількох адміністративно-територіальних одиниць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.