Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

http://buro-nedvig.dp.ua

Середа, 27 червня 2012, 13:31

Правоохоронці викрили злочинну групу, яка відбирала житло у боржників за комунальні послуги

Співробітники Управління внутрішньої безпеки у Львівській області Департаменту внутрішньої безпеки МВС України спільно з прокуратурою Львова у межах проведення оперативно-розшукових заходів виявили та припинили злочинну діяльність організованої злочинної групи, до складу якої увійшли цивільні особи та дільничні інспектори одного з райвідділів Львова. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

 

Група осіб, використовуючи корупційні зв’язки з працівниками правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування (ЖЕК, МБТІ, РАГС, ДВС та інших комунальних підприємствах), виявляли осіб, які не мають близьких родичів, ведуть аморальний спосіб життя, а у комунальних підприємствах мають заборгованість за комунальні платежі, після чого шляхом вимагання за нібито сплачений борг, застосовуючи насильство, позбавляли волі власників житла. У подальшому зловмисники використовували надані наляканими власниками помешкань документи та оформляли через нотаріусів договори купівлі-продажу житла (квартир, житлових будинків).

22 червня у ході проведених заходів та розслідування кримінальної справи за фактом незаконного позбавлення волі та заволодіння квартирою громадянина М., розташованою у центральній частині м. Львова, співробітники УВБ у Львівській області затримали двох громадян (один з них – колишній працівник міліції, звільнений у 2011 році), щодо яких порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 365 та ч. 2 ст.189 КК України. Осіб затримано органами прокуратури у порядку ст. 115 КПК України.

Того дня, 22 червня, під час проведення обшуку за місцем проживання затриманих, було виявлено та вилучено паспорт громадянина України на ім’я громадянина М., а також кілька інших паспортів громадян України, документи на право власності на житло, договори купівлі-продажу житла, бланки документів з печатками та печатка паспортного столу.

Керівництво ГУ МВС України у Львівській області та чергову частину штабу ГУ МВС поінформовано для подальшого інформування МВС України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.