Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛДФА

ua.geoview.info

П'ятниця, 5 червня 2015, 09:27

Викладачі Львівської фінансової академії проти приєднання до ЛНУ ім. І. Франка

ЛДФА

Викладачі ЛФДА звернулися до високопосадовців з прохання припинити реорганізацію навчального закладу.

Про це йдеться у зверненні, опублікованому на сайті Львівської державної фінансової академії.

Викладацький склад Львівської державної фінансової академії опублікував звернення до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, голови комітету ВР України з питань науки і освіти Лілії Гриневич та міністра освіти і науки України Сергія Квіта з вимогою не ліквідовувати навчальний заклад шляхом приєднання його до Львівського національного університету імені Івана Франка.

"Ми прекрасно розуміємо, що йдеться про реальне знищення вищого навчального закладу з багатою історією. Над більшістю з нас нависла загроза безробіття. Складається враження, що когось дуже цікавить майно академії та його розташування", - йдеться у зверненні.

За їхніми словами, досвід об’єднання вищих навчальних закладів свідчить про те, що таке об’єднання нікому не принесе користі, а основний його недолік – примусовий характер без обговорення в колективах.

"На наше глибоке переконання тільки добровільне об’єднання може бути ефективним. Як це, наприклад, у квітні цього року зробили три великих краківських ВНЗ у сусідній Польщі, об’єднавшись у консорціум задля консолідації зусиль в науковій, навчальній та організаційній роботі (зі збереженням юридичної самостійності кожного з ВНЗ)", - наголошують викладачі ЛДФА.

Нагадаємо, 25 березня Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження №412-р "Про реорганізацію Львівської державної фінансової академії", згідно навчальний заклад має стати одним із структурних підрозділів ЛНУ ім. І. Франка, а студенти фінансової академії продовжать навчання в університеті.

Також до завершення навчального року мають ліквідувати 60 ВНЗ та їх відокремлених підрозділів країни, з них 3 ВНЗ – львівські.  

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.