Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

археологічні розкопки

vikna.if.ua

П'ятниця, 5 червня 2015, 10:30

У Львові знайдено нові останки в'язнів Пересильної тюрми №25

археологічні розкопки

На спецкладовищі КДБ у Львові знайшли нові останки в’язнів Пересильної тюрми №25.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Останки продовжують знаходити у шостому Топольному провулку (бічна вул. Топольної) у Львові. Цього року вже виявлено понад 15 кісткових решток.

Разом з ними археологи відкопали корок від ємкості з ліками, гребінець, вервичку, а також два медальйони: український і польський.

«Декілька останків в одній труні: і чоловіки, і жінки, і діти. Люди різного віку. Є одиничні захоронення. Спосіб поховання свідчить про те, що це здійснили представники радянських каральних силових структур. На звичайних цвинтарях захоронення таким чином не відбувалися», – зазначив директор КП ЛОР «Доля» Святослав Шеремета.

Минулого року дослідники виявили та ексгумували 142 останки, з них 108 дорослих і 34 дитячих.

Дослідження підтверджують, що людські останки належать в’язням із Пересильної тюрми №25, на місці якої створюється музей. Усі людські останки після завершення ексгумації перезахоронять на Личаківському кладовищі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.