Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВРЮ

rbc.ua

П'ятниця, 5 червня 2015, 14:55

Порошенко планує звільнити 300 суддів

ВРЮ

Петро Порошенко чекає від Вищої ради юстиції звільнення 300 суддів. 

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Президент України Петро Порошенко закликає ВРЮ зібратися наступного тижня, щоб звільнити 300 суддів, справи яких перебувають у раді.

«Кілька десятків цих суддів має бути звільнено за корупцію, і ці факти доведені. На сьогодні в Генпрокуратурі та СБУ є рекордна кількість справ проти суддів. І це не означає, що ми воюємо з усіма суддями. Я упевнений, що така рішучість, навпаки, дасть можливість чесним суддям знайти достатньо аргументів для того, щоб бути незалежними та здійснювати справжнє правосуддя, якого від них очікують українці. І це буде відповіддю і на розслідування справ щодо корупції та інші резонансні справи, якого сьогодні вимагає український народ», – наголосив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що реформування судової гілки влади не вдалося досягти, навіть після ухвалення закону, який передбачав зняття всіх голів суддів і вибори нових голів у суддівському середовищі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.