Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

очисні споруди

novostimira.com.ua

Понеділок, 8 червня 2015, 11:17

Японія виділить кошти на реконструкцію Бортницької станції аерації

очисні споруди

На реконструкцію Бортницької станції аерації Японія виділяє 108 млрд. єн

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Внаслідок переговорів Президента України Петра Порошенка та Прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе відбулося підписання протоколу по залученню 108 мільярдів єн, що становить понад 18 мільярдів гривень – такий кредит виділяє уряд Японії на реконструкцію Бортницької станції аерації.

«Проект реконструкції Бортницької станції аерації, підписання домовленостей щодо якого щойно було здійснено, є великомасштабним проектом, що стане символом дружніх відносин та економічної співпраці між нашими країнами. Дуже важливо, що Японія може допомогти Україні у спосіб, що дозволить великій кількості українських громадян безпосередньо відчути користь від такої співпраці», - наголосив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе.

Головним партнером виступає Японське агентство міжнародного співробітництва. Також у домовленостях між двома країнами закріплено умови які полегшать реалізацію проекту – кредит надається на 40 років під 0,1 % та 10 років відстрочка платежу за основною сумою та процентами.

Також з метою пришвидшення реалізації проекту урядом України було ухвалене рішення про виділення 80,5 мільйонів гривень на реалізацію проекту будівництва 5 пускового комплексу першої черги БСА.

Бортницька станція аерації – єдиний очисний фільтр усіх побутових і промислових стоків Києва та прилеглих населених пунктів Київської області.

Нагадаємо, 5-6 червня Україну вперше з офіційним візитом відвідав прем’єр-міністр Японії

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.