Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

країни "Великої сімки"

joinfo.ua

Вівторок, 9 червня 2015, 10:18

Лідери країн "Великої сімки" підтримують санкції проти Росії

країни "Великої сімки"

"Велика сімка" виступає за продовження дії санкцій щодо Росії і навіть готові їх розширити.

Про це повідомдяє Euronews.com.

За підсумками зустрічі у Баварії, учасники "Великої сімки" закликали Росію припинити підтримку сепаратистів на Донбасі та у повній мірі виконувати Мінські домовленості. Лише тоді економічні санкції будуть скасовані.

"Як ми бачили, останніми днями російські сили продовжували діяти в Східній Україні, порушуючи суверенітет держави та її територіальну цілісність. "Велика сімка" ясно дала зрозуміти: якщо необхідно – ми готові запровадити проти Росії додаткові санкції", – заявив президент США Барак Обама.

Україні ж пообіцяли допомогти у проведенні економічних реформ.

"Ми всі зійшлися на тому, що скасування санкцій безпосереднім чином пов‘язане з виконанням Мінських домовленостей. Якщо в цьому буде необхідність, ми готові, хоча й не хочемо цього, посилити санкції проти Росії," – сказала федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Країни "Великої сімки" також висловили готовність скорочувати викиди вуглекислого газу в атмосферу, і підтвердили намір до 2050 року скоротити їх щонайменше на 40%.

Щоправда, які саме зобов‘язання щодо скорочення парникових газів бере на себе кожна з провідних економік світу, озвучено не було.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.