Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ігор Васюник

Вівторок, 9 червня 2015, 10:39

Понад 100 дітей учасників АТО відпочиватимуть у Шацьку

Ігор Васюник

Діти зі Львова та Луцька, чиї батьки поранені або загинули в зоні АТО, оздоровлюються в пансіонаті "Шацькі озера".

Протягом червня біля озера відпочине понад сотня діток.

Вчора в пансіонат виїхала друга група дітей з Львова. Серед них чимало дошкільнят, тому більшість з них супроводжують мами.

У пансіонаті з малечою працюють педагоги-вихователі, психологи та  активісти. Для діток організували цікаву програму дозвілля.

"Кожен день має свою тематику, – розповідає волонтер Андрій Олійник. – До прикладу у день екології ми   робимо гербарії, проводимо відповідні вікторини. У день сміху ми влаштовуємо конкурс на кращу гумореску та пародію, а також всі разом готуємо газету". Для менших діток педагоги-вихователі влаштовують спортивні ігри, танці, співи, організовують конкурси малюнків.  

"Ми все продумали так, аби дітки не мали часу нудьгувати. Протягом дня ми граємо у спортивні ігри, влаштовуємо вікторини, малюємо, танцюємо, виготовляємо сувеніри. Хочемо аби діти не мали часу думати про погане, яке війна принесла в їхні сім'ї", – додала волонтер Соломія Посполіта.

Для кожної групи дітей відпочинок триває протягом тижня. Реалізувати таку програму оздоровлення для дітей стало можливим за сприяння народного депутата Ігоря Васюника, Ігоря Гузя та Ігоря Лапіна.

"Дуже багато дітей за останній рік втратили своїх батьків через події на Сході. Педагоги та психологи, які допомагають волонтерам в пансіонаті розповідають, що діти хоч і маленькі, але вже пережили великий стрес.  Літній відпочинок для їхніх діток – це найменше, що ми можемо зробити. Ми повинні посилити соціальний захист сімей, чиї годувальники загинули, отримали поранення або ж перебувають в зоні АТО. Велику допомогу таким сім'ям ми надаємо через Центр правового захисту учасників АТО" – розповів народний депутат України Ігор Васюник.
 
За його словами у Центр правового захисту учасників АТО, який працює вже майже рік, щодня звертаються десятки військових та їхні родини. Там вони можуть отримати безкоштовну консультацію юристів.

"Опрацьовуючи звернення, наші юристи створили базу діток учасників АТО. Окрім того ми звернулися до управління соціального захисту, аби там нам надали список дітей, чиї батьки або загинули, або отримали поранення. Таким чином  ми долучаємо діток до соціальних проектів", – зазначив Ігор Васюник.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.