Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам’ятна дошка

facebook.com

Вівторок, 9 червня 2015, 10:55

Вчора у Львові відкрили пам’ятну дошку у музеї "Тюрма на Лонцького"

пам’ятна дошка

У Львові відбулося відкриття пам’ятної дошки на місці майбутнього меморіального комплексу жертвам тоталітарних режимів у музеї "Тюрма на Лонцького".

Про це повідомляє Львівська територіальна організація Блоку Петра Порошенка "Солідарність" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Захід відвідав голова Львівської територіальної організації партії "Солідарність" Блок Петра Порошенка Тарас Ситник, а також взяв участь голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

"Саме Валентин Наливайченко доклав чимало зусиль для того, щоб колишня в’язниця перетворилася на музей, де відвідувачі на власні очі зможуть побачити місця, де колись були закатовані та вбиті тисячі людей і осягнути масштаби свавілля тоталітарних режимів", - йдеться у повідомленні.

Наливайченко підкреслив, що такі катівні створювались по всій Україні для придушення визвольного руху, який виступав проти поневолення, і саме ця боротьба дозволила нам зрозуміти ким є українці.

Під патронатом та за сприяння президента, Наливайченко передав меру міста Андрію Садовому акт на землю, на якій знаходиться в’язниця і пообіцяв в подальшому сприяти створенню меморіального комплексу.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.