Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Вівторок, 9 червня 2015, 13:35

Порошенко узаконив правовий режим воєнного стану

Петро Порошенко

Петро Порошенко підписав закон про правовий режим воєнного стану.

Про це повідомляє Дзеркало тижня.

Президент Петро Порошенко підписав закон України № 389-VIII "Про правовий режим воєнного стану". Закон спрямований на врегулювання правового режиму воєнного стану з урахуванням обставин, що виникли у зв'язку з зовнішньою агресією і проведенням АТО.

Законопроект визначає, що в умовах воєнного стану військове командування та військові адміністрації можуть запроваджувати комендантську годину, а також "інтернувати" (примусово оселяти) громадян інших держав, які загрожують нападом або здійснюють агресію проти України.

Також можливе обмеження свободи пересування громадян, перевірка документів, а в разі потреби – огляд приміщень, речей, вантажів, службових приміщень і житла громадян, заборонення проведення масових заходів.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про правовий режим воєнного стану в Україні 13 травня. Законопроект підтримали 254 народні депутати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.