Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

багатоповерхівка

real-estate.lviv.ua

Вівторок, 9 червня 2015, 16:05

З 1 липня змінюються засади діяльності ОСББ

багатоповерхівка

Петро Порошенко підписав закон про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Цим законом, який був прийнятий Верховною Радою України 14 травня 2015 року, визначаються особливості здійснення права власності у багатоквартирному буднику та змінюється регулювання відносин, пов’язаних з реалізацією прав та виконанням обов’язків ОСББ щодо його утримання та управління.

Відтепер права на земельну ділянку, на якій розташовані будинок та його прибудинкова територія, відносяться до спільного майна багатоквартирного будинку. Водночас, запроваджується правовий режим права спільної сумісної власності або права постійного користування щодо земельної ділянки, на якій розташований багатоквартирний будинок.

"Законом визначаються особливості здійснення права спільної сумісної власності щодо спільного майна багатоквартирного будинку. Установлено, що спільне майно не може бути поділено між співвласниками, визначаються права співвласника, унормовуються обов’язки та питання відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Закон також уточнює правовий статус ОСББ – непідприємницьке товариство, та  змінює засади утворення ОСББ.

Закон набирає чинності з 1 липня 2015 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.