Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забудова на Личаківській

lvivexpres.com

Вівторок, 9 червня 2015, 16:37

У Львові офіційно визначено 9 незаконних забудов

забудова на Личаківській

ДАБІ визначила 9 найбільш проблемних будівництв у Львові.

Про це повідомила прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Державна архітектурно-будівельна інспекція України в рамках співпраці із Львівською міською радою здійснила моніторинг містобудівної ситуації у Львові та передала міськраді інформацію щодо 9 об’єктів будівництва, які є найбільш резонансними у місті.

Зокрема, на 6 з цих об’єктів інспекція здійснила перевірки та виявила низку порушень містобудівного законодавства.

"На будівництві багатоквартирного житлового будинку по вулиці Сахарова,70 замовнику передано проектну документацію для виконання будівельних робіт з порушенням будівельних норм. Проектну організацію оштрафовано на 109,6 тис. грн., головного архітектора – на 15,3 тис. грн. Станом на сьогодні триває розгляд справи у суді за позовом замовника та підрядника", - йдеться у повідомленні.

Щодо забудови на вул. Личаківській, 259, то тут будівництво триває без дозвільних документів. Відтак на порушника накладений штраф у 109,6 тис. грн.

"На будівництві багатоквартирного житлового будинку на вул. Наукова, 2а Інспекція виявила недостовірні дані в декларації про готовність об’єкта до експлуатації. Приписи Держархбудінспекції не були виконані, порушник оштрафований на 103,2 тис. грн. Сьогодні постанова оскаржується в судовому порядку", - йдеться у повідомленні.

На вул. Лижвярській,42 виявлені недостовірні дані у декларації замовника, оскільки замість вказаної реконструкції там відбувається нове будівництво. Інспекція зупинила будівництво та скасувала реєстрацію декларації, проте замовник подав до суду. У 2015 році була проведена повторна перевірка, яка встановила, що порушник попри заборону продовжує будівництво.

Щодо будівництв на пр.Шевченка, 3 та на пл. Галицькій, 15, то Держархбудінспекція виявила, що під час будівелиних робіт замовник самовільно зайняв земельну ділянку площею 0,0163 га із земель житлової та громадської забудови. Також всупереч дозвільним документам там відбувається не реконструкція, а нове будівництво. Роботи були зупинені, а порушник оштрафований.

"На будівництві житлового кварталу на вул. Антонича, 5 завершується перевірка ДАБІ на вимогу МВС, після чого будуть сформульовані конкретні приписи та постанови. А щодо 3 інших об’єктів будівництва (вул. О. Степанівни, 8, Голубовича, 7, М. Лукаша,1) ДАБІ не має можливості здійснити перевірку, у зв’язку з дією мораторію на перевірки контролюючими установами юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Львові появилася карта, де можна переглянути розташування незаконних забудов.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.