Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

кінотеатр "Львів"

Вівторок, 9 червня 2015, 17:50

Депутати Львівської облради хочуть знищити кінотеатр "Львів"

кінотеатр "Львів"

Громадські активісти б’ють на сполох, побоюючись, що кінотеатру "Львів" загрожує приватизація і подальше зникнення.

Напередодні чергової депутатської сесії Обласної Ради учасники постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації відмовилися прийняти рішення по кінотеатру "Львів".

Таким чином питання порятунку та ревіталізації занедбаного приміщення знову відкладаєтся на невизначений термін.

Про це Варіанти повідомили представники громадської ініціативи "Поверніть нам "Львів"!

За словами Олі Райтер, яка також є директором кінофестивалю Wiz-Art, безпричинна відмова депутатів вирішити нарешті долю кінотеатру означає лише одне – хтось зацікавлений у тому, щоб кінотеатр перейшов у приватні руки.

Швидше за все, з рішенням депутати зумисне зволікають, аби потім нашвидкоруч приватизувати "Львів" перед завершенням своєї каденції у Львівській обласній раді у жовтні цьогоріч.

Активісти, які відвідали розширену нараду за участі представників комісії з культури, звертають увагу на те, що найпомітніше прийняття рішення саботує депутат Тарас Курчик, який, однак, не надає жодних переконливих аргументів на користь своєї позиції.

"Ситуація виглядає абсурдною", – говорить Оля Райтер. – "Кінотеатр занепадає, тоді як нашу програму ревіталізації, розроблену спільно з Департаментом культури ЛОДА, відкидають без логічних пояснень. Комісія з питань культури не робить абсолютно нічого, аби врятувати заклад культури."

Активісти прогнозують, що за деякий час розташований у парковій зоні кінотеатр визнають непридатним для функціонування та знищать, збудувавши на його місці черговий розважальний центр у приватній власності, яких і так вистачає у нашому місті. І закликають широку громадськість всіляко контролювати дії депутатів та висловлювати свою позицію у цьому питанні.

Як вже повідомляли Варіанти, кінотеатр "Львів" сьогодні перебуває у жалюгідному стані.

Як кінотеатр приміщення діє лише час від час улітку і закривається на зимовий період, що призводить до поширення плісняви та руйнації будівлі. Тоді як фойє кінотеатру використовується для нужд прибудованого ресторану.

Таким чином, як вважають представники громадської ініціативи "Поверніть нам "Львів"!, нинішній директор закладу Мирослав Аренович не виконує належним чином своїх обов'язків. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.