Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

24daily.net

Середа, 10 червня 2015, 11:44

Великобританія може вийти з ЄС

Євросоюз

Парламент Великобританії підтримав пропозицію про проведення референдуму стосовно можливого виходу країни з ЄС.

Про це повідомляє Euronews.com.

Британські депутати підтримали пропозицію прем'єр-міністра Великобританії Девіда Камерона про проведення референдуму стосовно можливого виходу з ЄС.

Законопроект ухвалили у другому читанні, "за" висловились 544 депутати, проти – лише 53. Підтримала документ і опозиційна Лейбористська партія. Єдиними противниками законопроекту стали члени Шотландської національної партії.

"Змушувати Шотландію проти волі й бажань шотландського народу вийти зі складу Європейського Союзу було б кричуще несправедливо, ганебно, недемократично і неприйнятно", - повідомив колишній лідер Шотландської національної партії Алекс Салмонд.

Документ має пройти ще кілька стадій у парламенті, перш ніж стати законом.

Референдум про вихід з ЄС був головною передвиборчою обіцянкою Девіда Камерона. Однак зараз він обіцяє агітувати за збереження Британії у складі ЄС, якщо країні вдасться отримати кращі умови.

Нагадаємо, рішення вийти з ЄС також було зумовлене небажанням  Великобританії надавати притулок біженцям з Африки та Азії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.