Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ензим

Середа, 10 червня 2015, 12:06

Для користування підземним водозабором Ензиму потрібний дозвіл

Ензим

Львівська прокуратура зобов'язала дріжджзавод отримати спеціальний дозвіл на користування надрами.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

ПрАТ "Компанія Ензим" звернулася до Львівського окружного адміністративного суду з позовом до Державної екологічної інспекції у Львівській області про визнання нечинним та скасування припису щодо зобов'язання її отримати спеціальний дозвіл на користування надрами.

В обгрунтування своїх вимог компанія зазначала, що здійснює забір води із підземного водозабору, який складається з 4 свердловин і 4 шахтних колодязів, які знаходяться як в межах земельного відводу так і за його межами. При цьому робить це на підставі дозволу на спеціальне водокористування, наявність якого виключає необхідність отримання ще одного спеціального дозволу на користування надрами.

"З метою захисту інтересів держави прокуратура Львова здійснила вступ у розгляд вказаної справи на стороні Державної екологічної інспекції у Львівській області, однак постановою Львівського окружного адміністративного суду позов ПрАТ "Компанія Ензим"  було задоволено повністю. Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, було подано апеляційну скаргу", - йдеться у повідомленні.    

Як повідомляють у прокуратурі, ПрАТ "Компанія  Ензим" здійснює забір води із підземного водозабору, то, вочевидь, користується надрами. Таким чином, окрім дозволу на спеціальне водокористування компанія зобов’язана отримати спеціальний дозвіл на користування надрами.       

Відтак, Львівський апеляційний адміністративний суд 2 червня виніс ухвалу, якою апеляційну скаргу прокуратури Львова  задовольнив, а рішення суду першої інстанції скасував та прийняв нову постанову про відмову у задоволенні позову.

Нагадаємо, у 2015 році львівський дріджзавод інвестував 6 млн. грн. в міські очисні споруди та використовує біологічні методи очистки стічних вод.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.