Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

НАТО

wartime.org.ua

Середа, 10 червня 2015, 12:46

Німеччина та Італія проти вступу України до НАТО

НАТО

Загалом 57% громадян країн НАТО виступають за вступ України до Альянсу, найменша підтримка - у Німеччині та Італії.

Про це повідомляє Українська правда.

За даними опитування, проведеного Pew Research Center, за надання Україні зброї виступає менше половини опитаних - 41%. Водночас в дослідженні не вказується, яка частка опитаних виступає "проти" членства України в Альянсі та постачання їй зброї.

Як свідчать дані, найбільше підтримують членство України в НАТО громадяни Канади (65%), США (62%), Польщі (59%), Іспанії (57%) та Великої Британії (57%).

Разом з тим, найменша підтримка вступу України до НАТО спостерігається серед мешканців Німеччини (36%) та Італії (35%).

Водночас найбільше підтримують постачання Україні зброї поляки (50%), американці (46%) та канадці (44%). Найменше - італійці (22%) та німці (19%).

Окрім того, половина опитаних громадян країн НАТО вситупила за вступ України до ЄС, 70% - за надання Україні західними країнами економічної допомоги.

Водночас 39% опитаних вважає РФ основним винуватцем конфлікту на Донбасі, 18% звинувачує в загостренні подій проросійських сепаратистів.

Нагадаємо, 24 квітня Україна підписала меморандум щодо реалізації трастового фонду з реформування системи управління та зв'язку Збройних сил України з НАТО.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.