Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

НАТО

joinfo.ua

Середа, 10 червня 2015, 15:32

Більшість громадян НАТО проти надання військової допомоги Україні

НАТО

Лише 41% опитаних жителів у країнах-членах НАТО підтримують надання Україні військової допомоги.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За даними опитування, проведеного Pew Research Center, громадяни в країнах НАТО позитивніше ставляться до економічної допомоги Україні, ніж до допомоги військової.

Опитування було проведено у 8 країнах НАТО: США, Великій Британії, Канаді, Франції, Німеччині, Італії, Іспанії і Польщі, респондентами виступали по 1 тис. дорослих у кожній з країн з 6 квітня до 15 травня 2015 року.

За надання військової допомоги країн-членів НАТО Україні загалом висловилися 41%. Найбільше – в Польщі (50%), США (46%), Канаді (44%), Франції (40%). Найменше – в Німеччині (19%), Італії (22%), Іспанії (25%).

У разі конфлікту з Росією якоїсь із країн НАТО про необхідність спільних зусиль у США заявили 56%, проти втручання в конфлікт – 37%. Приблизно на такому самому рівні прозвучали відповіді в Канаді, Великій Британії та Польщі.

У Німеччині, Франції та Італії більшість виступила проти участі у збройному конфлікті з Росією для захисту своїх союзників у НАТО. Найбільше супротивників опинилося в Німеччині – 58% висловилися проти, 38% – за.

Загалом 48% жителів країн НАТО вважають, що їхнім державам варто було б узяти військову участь у разі виникнення збройного конфлікту Росії з однією із союзних країн.

Нагадаємо, 57% громадян країн НАТО виступають за вступ України до Альянсу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.