Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

залізничний квиток

unian.ua

Середа, 10 червня 2015, 16:46

Збільшилася кількість пасажирів, які купляють залізничні квитки через Інтернет

залізничний квиток

Майже 24% квитків на поїзди пасажири уже резервують та оформляють через Інтернет.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

З початку цього року пасажири купили близько 4 млн квитків на поїзди. З них понад 3,2 млн – електронні, які можна роздрукувати самостійно на звичайному папері та здійснити посадку в поїзд, не звертаючись до каси.

Послугою оформлення проїзних документів через Інтернет користується дедалі більше пасажирів українських поїздів. Так, якщо у 2011 році інтернет-продаж складав трохи більше 1%, у 2012 – 3,4%, у 2013 – 7,8 %, у 2014 – 13% від загальної кількості продажу залізничних квитків, то у цьому році вже майже 24%.

З 2008 року, часу впровадження купівлі через Інтернет, пасажири придбали 17,6 млн залізничних квитків. Електронні квитки стали доступні з липня 2013 року, і за весь цей період їх оформлено 6,9 млн. Наразі електронні квитки діють на всі поїзди внутрішнього сполучення, крім регіональних та додаткових поїздів.

"Електронні квитки мають статус розрахункового документа. А повна вартість квитка, оформленого через інтернет, на 3 грн менша від вартості квитка, придбаного у квитковій касі", - пояснили у Укрзалізниці.

Нагадаємо, що з листопада минулого року Укрзалізниця здійснює продаж через інтернет пільгових квитків для студентів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.