Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Собор Святого Юра

Четвер, 11 червня 2015, 11:17

Львів'янам презентували оновлений проект реконструкції пл. Св. Юра

Собор Святого Юра

Вчора у Львові відбулося громадське обговорення проекту, за яким вестимуть роботи з реконструкції пл. Св. Юра.

Про це повідомила прес-служба Львівської мської ради.

За словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, який презентував новий проект, історико-містобудівне обгрунтування, необхідне для перенесення дороги біля церкви Св. Юра, погодили в Міністерстві культури України. Автори цього історико-містобудівного обгрунтування вважають, що та дорога, яка є зараз на площі, погано впливає на вигляд церкви Юра.

Відтак, новий проект відрізняється від первинного вужчою дорогою вздовж Політехніки – з 17-метрової 4-смугової вона перетворюється на 9-метрову 2-смугову, заїздом на вул. Озаркевича, який у початковому проекті був відсутнім, ліквідацією стоянки навпроти музею Новаківського, зміщенням пам’ятника з осі воріт та збереженням усіх тролейбусних маршрутів.

Окрім того, за словами архітектора, у первинному варіанті йшлось про зрізку 52 дерев у сквері, а в поточному – про 19, за рахунок звуження дороги.

«Буде досаджено десятки інших дерев і сформовано нову ландшафтну композицію. Площа зелених насаджень повинна збільшитись», – зазначив Юліан Чаплінський.

За його словами, законних підстав не видавати містобудівних умов та обмежень у міської влади немає, а оновлений проект реконструкції площі таки реалізують.

Нагадаємо, вчора у сквері Св. Юра відбулося обговорення з львів'янами рішення про надання містобудівних умов для реконструкції площі.

Нещодавно виконком прийняв рішення про видачу містобудівних умов та обмежень на відновлення та реконструкцію площі Святого Юра.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.