Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

безробіття

unn.com.ua

П'ятниця, 12 червня 2015, 09:10

У Греції збільшилося безробіття

безробіття

У травні цього року безробіття у Греції досягло рекордно високого рівня –27,6%.

 

Про це повідомляє Euronews.com.

Безробіття постає серйозною проблемою для уряду країни. Порівняно до показників безробіття у Греції минулого місяця, травневі відсотки піднялись на 0,8, і виказують сталу тенденцію до зростання.

Нинішні показники є найвищими відтоді, як статистична агенція ELSAT почала щомісячне оприлюднення даних щодо безробіття 2006 року.

Пересічні греки висловлюють свій песимізм щодо цілої ситуації і зусиль уряду щось із тим вдіяти.

Втім, погляд з Німеччини, основного кредитора Греції, є доволі подвійним.

"Побоювання виходу Греції з єврозони вже зменшуються. Хоча й надалі не існує компромісу, європейські партнери мають чітку ціль утримати Грецію у зоні євро.Ніхто не хоче мати спаву з наслідками виходу Греції. І це дещо заспокоює ринки. Однак, це триватиме досить короткий час. А у довшій перспективі ми не матимемо жодного зиску у тому, що Греція таки залишатиметься у єврозоні", - повідомив налітик ринків капіталу банку Баадер Роберт Галвер.

Тим часом грецькі акції помітно піднялися у ціні у четвер по тому, як міністр фінансів тієї країни заявив, що новий уряд Греції готовий взяти на озброєння альтернативні підходи до владнання боргової кризи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.