Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

Середа, 27 червня 2012, 17:52

Близько 600 безпритульних тварин простерилізували у Міжнародному фонді «4 лапи»

У Львові команда «4 лапи» простерилізувала та провакцинувала понад 600 безпритульних тварин. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Із 3 до 19 травня, під час першого етапу проекту були провакциновані та простерилізовані командою «4 лапи» 204 безпритульних собак і кішок. У червні Фонд отримав підтримку мерії та волонтерів м. Львова. Відтак, цього місяця уже провакциновано та простерилізовано 400 тварин. Ще планується прооперувати понад 50 тварин.

«Робота і співпраця з Фондом нам дала дуже багато. Хочеться подякувати нашим колегам, які допомогли місту і виконали великий об'єм роботи», – повідомив начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець.

«Ситуація з безпритульними тваринами у Львові дуже подібна до ситуації в Болгарії. Багато людей тут люблять тварин, дбають про них та доглядають за ними. Водночас міська рада намагається бути прогресивною та відповідальною за ситуацію у місті.

Законодавство України щодо безпритульних тварин потребує змін. В Європейському Союзі зараз ведеться робота над кількома директивами в цій сфері, що стануть єдиними для всіх членів країн ЄС. Три основні вимоги, якими керується європейська політика у плані безпритульних тварин, це: ідентифікація, реєстрація тварин та регулювання чисельності завдяки механізму відлову, стерилізації, утриманню, догляду та поверненню тваринки назад. Львів та інші міста України, в яких ми працювали, мають суттєві досягнення в цьому плані. Залишаються маленькі нюанси, які ще треба доопрацювати», – зазначила координатор проектів фонду «Чотири лапи», ветеринар Марина Іванова.

Нагадаємо, у Львові завершується проект щодо стерилізації безпритульних тварин спільно з Міжнародним фондом «Чотири лапи», що працював у Львові на базі ЛКП «Лев» протягом двох місяців (травень-червень 2012 року).

Основним завданням Фонду було безкоштовно стерилізувати, дезінфікувати, вакцинувати проти сказу, ідентифікувати та реєструвати безпритульних тварин у м. Львові. Фонд «Чотири лапи» також працює у Запоріжжі, Донецьку та Києві. Команда планує і надалі продовжувати роботу в Україні.

Команда «Чотири лапи» складається з 7 осіб: 3 ветеринари, 2 ветеринари-техніки та 2 осіб, які відловлювали собак. Допомагали також 4 волонтери, а також працівники ЛКП «Лев». Роботи проводилися в приміщеннях ЛКП «Лев» та швейцарській мобільній ветеринарній клініці, котру «Чотири лапи» привезли з собою. Команда також допомагала зі стерилізацією місцевому притулку для тварин «Милосердя».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.