Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

автосалон

pivdennij.com

Понеділок, 15 червня 2015, 10:51

На Львівщині на 2,3% подешевшали легкові авто

автосалон

У Львівській області у травні 2015 року, порівняно з квітнем 2015 року, значно зросли ціни на побутову техніку та подешевшали на легкові автомобілі.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

На 1,7% підвищились ціни у сфері транспорту. Транспортні послуги подорожчали загалом на 7,6%. Зокрема, вартість проїзду у міських маршрутних таксомоторах зросла на 13,8%, приміських автобусах – на 12%, переліт у літаках – на 7,9%. На 8,9% подорожчали велосипеди, на 1% – паливо і мастила. Натомість, дешевшими на 2,3% стали легкові автомобілі, на 7,8% – газ скраплений для автомобілів.

Ціни на одяг і взуття підвищились на 0,5%.

У житлово-комунальній сфері ціни і тарифи підвищились у середньому на 0,7%. На 42,1% зросла вартість підігріву води. Тарифи на водопостачання та водовідведення зросли на 10,3% і 9,3% відповідно. Тарифи на інші комунальні послуги не змінились.

На 3,4% підвищились ціни на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла. Подорожчали товари для підтримки чистоти – на 6,8%, побутова техніка – у середньому на 3%.

У сфері охорони здоров’я спостерігалось підвищення цін на продукцію вітчизняного виробництва, а саме: жарознижувальні та знеболювальні препарати – на 7,8%, судинорозширювальні засоби – на 5,1%, антибіотики – на 4,7%, мазі – на 2,5%. Разом з тим, знизились ціни на препарати імпортовані у межах 0,2–4,2%. На 5,7% подорожчали тонометри, на 5,5% – лейкопластирі, на 2% – лінзи коригувальні.

У сфері відпочинку і культури ціни підвищились на 1,8%, що пов’язано із подорожчанням DVD-плеєрів на 4,1%, телевізорів – на 3,9%, фотоапаратів – на 3,4%.

На 12,8% подорожчав корм для домашніх тварин. Ціни на різні товари та послуги підвищились у середньому на 4,6%. На 33,7% зросла вартість страхування особистого транспорту, на 5,4% подорожчали товари для особистого догляду, на 2% – парасольки.

Також у травні найбільший ріст цін спостерігався на овочі – загалом на 10,4%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.