Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ГО "Врятуй сквер Святого Юра"

Понеділок, 15 червня 2015, 13:19

Львівські хіпстери пікетували офіс свого Старшого брата

ГО "Врятуй сквер Святого Юра"

Під львівською Ратушею відбулися сутички парафіян УГКЦ та громадських активістів, які не згідні з рішенням реконструкції площі Св. Юра.

Сьогодні, 15 червня, біля Львівської міської ради відбувся мітинг громадських активістів ГО "Врятуй сквер Святого Юра", що виступають проти конкурсного проекту реставрації площі Святого Юра.

Зокрема, мітингувальники виступили проти перенесення дороги на площі Святого Юра, зрізання дерев у сквері та проти витрат на реставрацію у розмірі 32 млн бюджетних коштів.

"Якщо завтра хтось прийде вирубувати сквер – будемо його захищати. Також збираємось звернутися до ЮНЕСКО. Всі хворі дерева були вже вирубані ще на початку квітня. Була певна експертна оцінка авторів проекту, які визначили 140 "хворих" дерев. Ми зібрали інших експертів і екологів та відмітили 22 дерева, які згодом були зрубані, там були представники авторського колективу, тому це була спільна робота. Там більше немає "хворих" дерев. Також є підозра, що ВО "Свобода" беруть участь у цій конфліктній ситуації, об'єднуючи електорат на передодні місцевих виборів. Нас неодноразово звинувачували, що міський голова Андрій Садовий мобілізував нас на цей мітинг, та нам на даний момент не подобається ця надто розмита позиція міського голови", – розповіла громадська активістка Ірина Янів.

Також на мітингу були присутні парафіяни УГКЦ, що виступали проти позиції мітингувальників та називали останніх "московськими прихвостнями".

Парафіяни вважають, що вимоги мітингувальників лише затягують будівництво пам'ятника Шептицькому. На їх думку, кошти на реконструкцію скверу зібрала громада.

"Ці псевдо-екологи намагаються відтягнути встановлення пам'ятника Андрея Шептицького. який намічений на 29 травня і таким чином зірвати урочистості та святкуавання 150-річницю народження митрополита", – повідомив вірянин УГКЦ Юрій.

Мітигувальники звинувачували один одного у підкупі, що й змусив їх вийти сьогодні на мітинг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.