Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівський центр зайнятості

vorobus.com

Вівторок, 16 червня 2015, 17:16

На Львівщині зареєстровано 24 тис. безробітних

Львівський центр зайнятості

У травні кількість зареєстрованих безробітних становила 24 тис. осіб, з них 61,9% – жінки та 44,9% – молодь у віці до 35 років.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

За професійними групами безробітні розподілялись так: 17,0% – працівники сфери торгівлі та послуг; 14,8% – фахівці; 13,7% – законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (управителі); 13,7% – робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устатковання, складання устатковання та машин; 11,2% – професіонали; 11,0% – кваліфіковані робітники з інструментом; 9,8% – працівники найпростіших професій; 7,3% – технічні службовці; 1,5% – кваліфіковані робітники сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства.

Рівень зареєстрованого безробіття на кінець травня цього року становив 1,5% населення працездатного віку. А навантаження зареєстрованих безробітних на 10 вільних вакантних посад на кінець травня становило 137 осіб.

За професійними групами найбільший попит спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (24,1% від загальної кількості заявлених вакансій), працівників сфери торгівлі та послуг (21,1%), робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устатковання, складання устатковання та машин (15,5%), а найменший – на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (1,4%), технічних службовців (2,8%).

Найбільше навантаження зареєстрованих безробітних на 10 вільних робочих місць спостерігалося на технічних службовців – 356 осіб та на законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів (управителів) – 299 осіб.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримали допомогу по безробіттю впродовж травня становила 18,8 тис. осіб.

Середній розмір допомоги по безробіттю склав 1134 грн., що дорівнює 93,1% законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (1218 грн.).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.