Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

НАТО

joinfo.ua

Середа, 17 червня 2015, 13:34

В Україні перезахоронять ядерні відходи

НАТО

НАТО перезахоронить ядерні відходи в Україні, половина з них – на неконтрольованих територіях.

Про це повідомляє Українська правда.

Три із шести об’єктів ядерних відходів, що утворилися внаслідок виконання військових програм колишнього СРСР в Україні, знаходяться на неконтрольованих територіях.

Про це повідомила перший заступник голови Комітету у закордонних справах Іванна Климпуш-Цинцадзе, представляючи законопроект про перезахоронення таких радіоактивних відходів.

На території України є кілька об’єктів, на яких у період між 1960 і 1990 роками Збройними Силами колишнього СРСР було захоронено радіоактивні відходи. Після 1991 року ці об’єкти передано Збройним Силам України, проте Україна не отримала жодної інформації щодо характеру та властивостей цих відходів. На сьогодні на утриманні Міноборони та інших органів держвлади,  знаходяться 6 місць захоронення РАВ.

З них 2 розташовані в окупованому Росією Криму, 2 інших поблизу селищ Делятин в Івано-Франківській області та Цибулеве у Кіровоградській області; 1 могильник РАВ на об‘єкті "Вакуленчук" поблизу смт Вакуленчук  Чуднівського району Житомирської області та ще 1 сховище радіоактивних відходів, розташоване на території Донецького казенного заводу хімічних виробів (Донецьк). 

"Перший етап реалізації угоди стосується об’єкту Держприкордонслужби "Вакуленчук" у Житомирській області, на його реалізацію виділяється 508 тисяч євро", - зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.