Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

yuristblog.ru

Четвер, 28 червня 2012, 12:04

Підприємці формують вимоги до кандидатів в нардепи

Представники малого та середнього бізнесу в Україні сформують п’ять головних вимог та запропонують їх кандидатам-мажоритарникам, - повідомив в коментарі «Варіантам» незалежний експерт Андріян Фітьо.

У чотирьох містах України, зокрема і у Львові, працюють спеціальні фокус-групи, які формують список найбільш проблемних питань у веденні бізнесу в Україні.

«Підприємці Львівщини сформували більше двох десятків таких вимог. Потім у Києві експерти узагальнять їх, та виділять п’ять найважливіших. Їх і буде запропоновано кандидатам в народні депутати», - пояснив Андріян Фітьо.

Серед вимог, які сформували у Львові: зменшення кількості податків для малого та середнього бізнесу; вимога персональної відповідальності інспектора податкової за штрафні санкції; перевірка підприємств не частіше, ніж раз у рік; відновлення роботи держоргану, який би відповідав за роботу малого та середнього бізнесу; введення добровільного пенсійного страхування; розвиток недержавних пенсійних організацій.

«Коли вимоги узагальнять, кандидат в народні депутати вже буде знати, які проблеми є у бізнесі. І може потім впроваджувати їх», - додав Андріян Фітьо.

На запитання, чи не використовуватимуть кандидати ці вимоги в передвиборчій агітації, а потім просто не зважати на них, експерт сказав, що організатори проекту будуть моніторити наскільки депутати будуть дотримуватись вимог бізнесу, та не заперечив, що це складно буде зробити.

Зазначимо, такі фокус-групи з підприємцями та бізнес-асоціаціями проводять окрім Львова, в Києві, Сумах та Донецьку. Організовують проект "5 вимог малого та середнього  бізнесу до політиків і влади» регіональної ради підприємців України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.