Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

http://novynar.com.ua

Четвер, 28 червня 2012, 12:27

У Львові відкриється філія Російського центру для пропаганди російської мови

Росія створить Інститут Пушкіна для пропаганди російської мови за кордоном, зокрема, у Львові. Про це під час Урядової години в Раді федерації повідомив керівник Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників, які проживають за кордоном, і з міжнародної гуманітарній співпраці (Росспівробітництво) Костянтин Косачов.

«Вже діють філіали в Одесі і Сімферополі, і найближчим часом відкриватимемо в Дніпропетровську, Харкові і Львові», - сказав К. Косачов.

За його словами, ця угода створила правову базу для створення філіалів центру, який знаходиться в Києві, в інших містах.

К.Косачов повідомив, що Україна однією з останніх ратифікувала угоду про діяльність російських центрів науки і культури.

«В цілому успішно функціонує унікальна за своїм потенціалом курсова система навчання іноземців російської мови на базі наших центрів. Настав час підвищити цю систему, модернізувати в Інститут Пушкіна за не гіршим прикладом Інститутів Гьоте, Сервантеса, Конфуція. Це не просто перейменування, але серйозна реформа, яка дозволить нам порушувати питання про поширення російської мови не лише на рівні столиць, а й скрізь, де до цього є інтерес», - сказав К. Косачов.

Крім того, К. Косачов повідомив, що в квітні керівництву Росії агентство представило Державну концепцію підтримки російської мови за кордоном. На черзі інший програмний документ - концепція «Російська школа за кордоном», зорієнтована на російські освітні стандарти.

За його словами, центри науки і культури Росспівробітництва і його представники сьогодні працюють у 74 країнах світу. До кінця року кількість таких країн може збільшитися до 83, а до 2018 року – до 104.

Він зазначив, що агентство одержало статус державного замовника федеральної цільової програми «Російська мова». В рамках цієї роботи з року в рік зростає кількість учасників відповідних курсів, йде надання методичної допомоги місцевим русистам, організовуються масштабні заходи щодо пропаганди російської мови, зокрема недавно у зв'язку з Днем Пушкіна 6 червня.

Джерело: УНІАН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.