Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

стіна

espreso.tv

Понеділок, 22 червня 2015, 10:12

Сербія засуджує плани Угорщини щодо будівництва стіни на кордоні

стіна

У Сербії шоковані наміром Угорщини відгородитися від них стіною через нелегальну міграцію.

Про це повідомляє Eurostat.

Прем‘єр-міністр країни Александар Вучич заявив, що  проблема мігрантів спільна для усієї Європи, у ній не можна винуватити лише Сербію.

"Гадаю, востаннє стіну в Європі будували в 1961 році, в Берліні. І я розумію причини, які призвели до її побудови. Але та ситуація немає нічого спільного з теперішньою, пане Орбане. Стіни на кордоні між Сербією та Угорщиною не може бути, і її не буде”, – сказав Александар Вучич.

Про намір збудувати стіну на 175-кілометровій ділянці угорсько-сербського кордону прем‘єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив 17 червня. Цього року в Угорщину через Сербію потрапили 60 тисяч втікачів з Сирії, Афганістану та інших країн Азії та Африки. До Сербії мігранти їдуть з Македонії. Влада цієї країни нещодавно вирішила надавати дозвіл мігрантам перебувати на своїй території 72 години.

Уряд Македонії звинувачує грецьких прикордонників, що ті ніяк не намагаються зупинити потік нелегалів через свою країну.

Нагадаємо, стіна, заввишки у 4 м, повинна зупинити або, принаймні, обмежити потік нелегальних мігрантів, як струмують до Європи з Близького Сходу через Балкани.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.