Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво

newstroy.com.ua

Понеділок, 22 червня 2015, 13:06

З вересня у Львові працюватиме інспекція державного архітектурно-будівельного контролю

будівництво

У Львівській мерії створять інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю з 1 вересня 2015 року.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

19 червня, на сесії міськради депутати внесли зміни в додаток до ухвали «Про затвердження структури виконавчих органів ЛМР, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів, витрат на їх утримання», підпорядкувавши інспекцію міському голові Львова.

Міськрада повинна затвердити положення про інспекцію та її структуру, а мер міста – штатну чисельність у межах загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів. Юридичне управління повинне також підготувати відповідні зміни та доповнення до ухвали «Про розмежування повноважень між виконавчими органами» та винести їх на розгляд сесії.

«Всім відомо, що законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та вдосконалення містобудівного законодавства», містам обласного значення надано право створювати в своєму складі інспекції архітектурно-будівельного контролю, які згодом отримають повноваження надавати дозволи на будівництво об’єктів 1-4 категорії, а також приймати рішення про приведення цих об’єктів в експлуатацію. Також зазначеним інспекціям буде надано право контроль, проводити відповідні перевірки, складати протоколи про адміністративні правопорушення, виступати позивачами та відповідачами в суді», – зазначила керівник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич.

Однак, у випадку, якщо ж міськрада до 1 вересня не створить інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю, зазначені повноваження будуть передані до відповідного уповноваженого Львівської ОДА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.