Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

КПУ

vladtime.ru

Понеділок, 22 червня 2015, 18:32

КПУ можуть заборонити в рамках закону про декомунізацію

КПУ

Компартію України можуть заборонити за невідповідність закону про декомунізацію, згідно з яким в Україні забороняється комуністична і нацистська символіка.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У найближчі дні, фактично завтра, відбудеться засідання, на якому розглядатимуться статутні документи політичних сил, зокрема Компартії, щодо відповідності закону про декомунізацію", - повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

Він зазначив, що партіям було надано місячний термін для приведення своїх нормативних документів у відповідність з вимогами цього закону, але, за його даними, КПУ не привела свій статут у відповідність з вимогами цього закону.

Як повідомлялося, 8 липня 2014 року Мін'юст та Укрдержреєстр звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про заборону на території держави Комуністичної партії України.

Наприкінці травня стало відомо, що Київський окружний адмінсуд зняв з розгляду призначену на 27 травня справу про заборону КПУ в зв'язку з переданням справи в Київський апеляційний адміністративний суд.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.