Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

авто

image.tsn.ua

Середа, 24 червня 2015, 11:05

Відтепер під час мобілізації вилучатимуть транспортні засоби

авто

Уряд визначив порядок вилучення транспорту на час мобілізації.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кабінет Міністрів виклав у новій редакції "Положення про військово-транспортні обов'язки", згідно з яким здійснюється безкоштовне залучення транспортних засобів і техніки підприємств, установ і підприємств.

Відтак,  під час мобілізації для задоволення потреб військових формувань безкоштовно вилучатимуть транспортні засоби і техніку підприємств на умовах повернення їх після оголошення демобілізації. Залучення транспортних засобів і техніки здійснюватимуть військові комісаріати.

«Повернення транспортних засобів і техніки здійснюється військовими частинами протягом 30 календарних днів з моменту оголошення демобілізації через військові комісаріати, що вдалися до такого залучення», - йдеться у повідомленні.

Також передбачається компенсувати шкоду, завдану транспортним засобам і техніці в результаті їх залучення з мобілізації.

А звільнитися від передання транспорту при мобілізації можуть підприємства, які уже надали авто або транспорт і техніка яких задіяні у виробничому процесі виконання мобілізаційних завдань.

«Також від передачі техніки військовим формуванням при мобілізації можуть звільнятися підприємства, установи і організації, у яких висока суспільна потреба. Перелік таких підприємств затверджується Кабінетом міністрів України за поданням Міноборони», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.