Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Дорога Львів-Краковець

Середа, 24 червня 2015, 12:57

Першу платну трасу Львів-Краковець збудують за 27 млн грн

Дорога Львів-Краковець

Уряд виділив близько 27 млн грн на будівництво під'їзду від польського кордону до концесійної дороги Львів-Краковець.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кабінет Міністрів України виділив 26,614 млн грн на будівництво автошляху державного значення М-10 Львів-Краковець на ділянці км 69+926 - км 70+446 (0,52 км) у 2015 році. Із зазначеної суми 115 тис. грн буде спрямовано на проектно-дослідницькі роботи.

Будівництво й експлуатація автомобільної дороги Львів-Краковець протяжністю 84,4 км є пілотним концесійним проектом в Україні. Ступінь економічної ефективності від його реалізації має виявити рівень зацікавленості потенційних інвесторів і доцільності втілення концесійних проектів у країні.

Будівництво в Україні доріг у рамках державно-приватного партнерства передбачає повернення інвестицій концесіонерові за рахунок збору плати за проїзд, а також плати за доступ і експлуатацію об'єктів дорожнього сервісу, придорожньої інфраструктури, розміщення реклами, логістичних центрів, сучасних ліній зв'язку уздовж дороги.

За словами начальника відділу міжнародної співпраці та інвестицій "Укравтодору" Терезії Бабич, орієнтовний термін будівництва дороги – 4-5 років. Фінансування для будівництва на 100% залучатиме приватний інвестор, термін концесії – до 49 років, термін експлуатації – 45 років. Концесіонер відповідатиме за будівництво, утримання, ремонт дороги.

Категорія планованої дороги в чотири смуги – 1-А. Орієнтовна швидкість руху – 120 км/год.

Згідно з прогнозами міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, орієнтовна вартість будівництва дороги Львів-Краковець може становити від 350 млн. дол до 500 млн. дол, залежно від обраної технології будівництва, умов інвестора, гарантій.

Нагадаємо, у травні 2015 року "Укравтодор" оголосив концесійний конкурс на будівництво дороги Львів-Краковець. Вартість проїзду першою платною дорогою Львів-Краковець може становити 74 грн для легкових авто та 258 грн для вантажівок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.