Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

танк

uk.wikipedia.org

Середа, 24 червня 2015, 13:29

США розмістить у Східній Європі 250 танків

танк

Американська техніка охоронятиме східні кордони НАТО від російської загрози.

Про це повідомляє Euronews.com.

НАТО вирішило укріпити свої східні кордони. Сполучені Штати підтвердили, що розмістять у Східній Європі 250 танків, а також самохідні гаубіци та бойові машини піхоти.

Естонія, Латвія, Литва, а також Польща, Румунія та Болгарія погодилися прийняти на своїй території американські сили. Причина такого рішення, перш за все, – анексія Росією Криму та її участь в конфлікті на сході України.

"На жаль, нам доводиться говорити про нещодавні спроби Росії повернути стрілки годинника в зворотній бік – у Європі, і особливо тут, у балтійському регіоні", – заявив міністр оборони США Аштон Картер.

Кількість погрозливих заяв з боку Росії зростає: минулого місяця Володимир Путін повідомив, що розширить ядерний арсенал держави на 40 міжконтинентальних ракет. Високопоставлені військові неодноразово говорили про додаткове укріплення західних кордонів Росії.

"Мова не йде про повернення до гонки озброєнь часів Холодної війни. Тут, у Балтиці, ми також не будемо намагатися виставити проти кожного російського танка – наш танк, проти кожного гелікоптера – наш гелікоптер", – запевнив міністр оборони Естонії Свен Міксер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про розміщення американської техніки та близько 5 тисяч військових у Латвії, Литві, Естонії, Польщі, Угорщині, Румунії та Болгарії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.