Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

vorobus.com

Середа, 24 червня 2015, 17:31

На Львівщині зареєстровано 24 тис безробітних

Центр зайнятості

У травні кількість безробітних на Львівщині зменшилась на 1%, порівняно з квітнем цього року, і становила 24 тис. осіб.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

За даними Львівського обласного центру зайнятості, у травні 2015 року допомогу з безробіття отримували 18,8 тис. осіб. А середній розмір допомоги становив 1134 грн., або 93,1% від рівня мінімальної заробітної плати.

Кількість вільних робочих місць, організаціями до служби зайнятості, у травні 2015 року, порівняно з квітнем 2015 року, збільшилась на 6,4% і на кінець місяця становила 1750 осіб. Загалом на 10 вільних робочих місць претендувало 137 осіб.

За професійними групами найбільший попит на робочу силу спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (24,1% від загальної кількості заявлених вакансій), працівників сфери торгівлі та послуг (21,1%), робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (15,5%), а найменший – на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (1,4%), технічних службовців (2,8%).

Найбільше навантаження зареєстрованих безробітних на 10 вільних робочих місць спостерігалося на технічних службовців – 356 осіб, на законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів – 299 осіб.

За сприяння державної служби зайнятості у січні-травні 2015 року було працевлаштовано 10,3 тис. осіб (22,8% громадян, які мали статус безробітного), в тому числі у травні – 2,1 тис. осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.