Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вантажівки

autoline.ua

Четвер, 25 червня 2015, 10:07

Для армії вилучатимуть вантажівки та інженерну техніку

вантажівки

У Генштабі розповіли, у кого вилучатимуть техніку для потреб армії на час мобілізації.

Про це повідомляє Кореспондент.net.

Відповідальними за вилучення техніки для потреб армії будуть обласні державні адміністрації, саме вони визначатимуть кількість техніки, яка вилучається у того чи іншого підприємства.

"У Міноборони є потреби, а обласні державні адміністрації виконують певний цикл заходів, спрямований на задоволення цих потреб. Міноборони очікує на техніку і ресурси, а яким чином це буде здійснюватися –компетенція Кабінету Міністрів", - повідомив голова прес-служби Генштабу Владислав Селезньов.

Він наголосив, що, насамперед, збройним силам потрібні вантажівки різного класу та інженерна техніка для здійснення фортифікаційних робіт.

"Йдеться лише про вилучення техніки у підприємств різних форм власності (комунальна, державна і приватна). Якщо ця техніка буде пошкоджена або знищена, то в постанові прописано процедуру відшкодування її вартості підприємства з боку держави. Це не стосується техніки, вилученої у державних підприємств (у такому разі її списують)", - зазначив Владислав Селезньов.

Відтак, у фізичних осіб техніку вилучати не будуть. А щодо лімітів вилучення техніки, то вони становлять від 20 до 50% залежно від галузі, в якій ця техніка працює.

Нагадаємо, уряд визначив порядок вилучення транспорту на час мобілізації. Дія положення поширюється на центральні органи виконавчої влади, інші державні органи, місцеві держадміністрації, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, а також громадян – власників транспортних засобів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.