Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

24daily.net

П'ятниця, 26 червня 2015, 09:23

ЄС планує розселити 60 тис мігрантів

Євросоюз

На саміті ЄЄ було виріщено розподілити 60 тисяч мігрантів між країнами Євросоюзу.

Про це повідомляє Euronews.com.

Протягом 2 найближчих років у країнах ЄС розподілять 60 тисяч мігрантів. В тому числі 40 тисяч, які зараз перебувають у Греції та Італії, та ще 20 тисяч, які наразі перебувають за межами ЄС.

Квоти на іммігрантів мають визначити міністри внутрішніх справ до кінця липня.

За даними ООН, до Греції та Італії цього року морем прибуло понад 120 тисяч мігрантів.

Нагадаємо, ще в травні ЄС планував розселити біженців. Основними критеріями цього розселення стануть, зокрема, рівень ВВП, населення і безробіття у країнах, що приймуть біженців. Ними будуть насамперед Німеччина, Франція, Італія та Іспанія.

Утриматися від участі в розселенні біженців вирішили Великобританія, Ірландія і Данія, а також Угорщина, яка планує побудувати на кордоні з Сербією огорожу, щоб відгородитися від нелегальних мігрантів.

Раніше повідомлялося, що Європейська комісія має намір запропонувати державам-членам ЄС риймати біженців з Африки та Азії через систему квот. Разом з тим низка східноєвропейських країн – Угорщина, Словаччина та Естонія – налаштовані проти цієї ідеї.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.