Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Брюховичі

facebook.com

П'ятниця, 26 червня 2015, 14:11

Ситуацію з землею біля залізничної колії у Брюховичах розслідуватиме робоча група

Брюховичі

У Львові створили робочу групу, яка повинна розглянути претензії Львівської залізниці на земельні ділянки місцевих мешканців при залізничній колії у Брюховичах.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Олега Синютки № 308/0/5-15 від 26 червня 2015 року.

«З метою належного розгляду звернень громадян щодо захисту прав власності на земельні ділянки у межах смуги відведення залізниці на території Рясне-Руської сільської ради та Брюховицької селищної ради, для вивчення дотримання вимог чинного законодавства з порушених питань створити робочу групу з вивчення проблемних питань землекористування в межах смуги відведення залізниці на території Рясне-Руської сільської ради та Брюховицької селищної ради», - йдеться у розпорядженні.

Очолить робочу групу заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, а результати роботи повинні бути подані Синютці до 3 липня 2015 року.

Нагадаємо, Львівська залізниця прагне оформити право власності на землі при залізничній колії. Наразі залізничники судяться з мешканцями Брюховичів, яких хочуть висилити з їхніх земельних ділянок, що прилягають до залізничної колії, та, за інформацією Львівської залізниці, є землям залізничного призначення.

 

«Львівська залізниця протягом останніх трьох років масово відкриває судові справи проти мешканців селища Брюховичі. У громадян, які користуються своїми землеволодіннями та помешканнями, намагаються відібрати останній клаптик землі. Не зважаючи на те, що мешканці проживають та користуються цією землею останні п'ять десятків років та мають усі законні документи. А суди приймають бік залізничників та, фактично, змушують мешканців відмовитися від своїх домівок. Наразі 35 справ є на різній стадії судового процесу» - розповіли у МГО «Наші Брюховичі».

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.