Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

маршрутки

pohlyad.com

П'ятниця, 26 червня 2015, 15:46

Нічними маршрутками у Львові можна проїхати за 8 грн

маршрутки

З 1 липня у Львові запроваджують нічні маршрутки – проїзд коштуватиме 8 грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У міськраді вирішили провести експеримент з запровадження нічних маршрутів.  Посадовці планують провести обстеження щодо вивчення попиту населення на нічні перевезення.

Термін обстеження – з 1 липня по 1 листопада, його проводитиме ЛК АТП-1. У цей час посвідчення на безоплатний проїзд пільговим категоріям пасажирів не діятимуть. Автобуси курсуватимуть за 7 маршрутами, а інтервал руху становитиме 1 год. – 1 год. 20 хв. 

«Згідно з рішенням виконавчого комітету № 380 від 17 червня 2015 року, з 1 липня у нашому місті ми запускаємо новий проект – нічні маршрути. Згідно з цим же рішенням, буде 7 нічних маршрутів. На кожному маршруті поки що запускаємо по одному автобусу. За 3 місяці ми зможемо визначити доцільність цього проекту в майбутньому, побачимо, чи він буде популярним серед мешканців. Через 3 місяці визначимося з реальним тарифом на нічні маршрути», - повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міськради Віктор Щир.

За його словами, якщо цей проект буде популярним серед мешканців, то, скоріш за все, у Львові запровадять додаткові нічні маршрути та додаткові автобуси.

«Згідно з рішенням виконкому, обстеження проводимо до 30 вересня. Це не означає, що 30 вересня ми закінчуємо цей проект. До 30 вересня ми повинні знати реальний пасажиропотік, щоб вже у вересні виходити на нове рішення виконкому з новим тарифом на нічні перевезення або стосовно того, чи продовжувати цей проект», - додав Віктор Щир.

Нічні маршрути курсуватимуть з 23.00 год до 06.00 год ранку. Вони також з’єднуватимуть спальні райони з центром міста та із залізничним вокзалом.

«Ми, спільно з управлінням транспорту та зв’язку, вирішили ініціювати і реалізувати цей проект. Ми запустили соціальне опитування, в якому були стандартні запитання, чи потрібно нічні маршрути, щоб визначити орієнтовну кількість людей, які будуть користуватися нічним транспортом. Оскільки Львів – туристичне місто, є багато послуг, особливо в центральній частині міста, які люди хочуть отримувати ввечері, вночі. Заклади харчування у літній період функціонують довше. І працівники закладів, і відвідувачі повинні мати можливість дістатися додому. Тому ми запустили соціальне опитування, за яким було визначено 6 напрямків», - зазначила заступник керівника Об’єднання «Самопоміч» Оксана Страз.

В опитуванні взяло участь близько 7 тис. осіб. Опитування тривало з 23 квітня впродовж 2 тижнів. Більше 50% опитаних були готові платити 10 грн. і вище; 20% готові платити від 8 до 12 грн.

Нагадаємо, впровадження нічних маршруток було погоджено 17 червня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.