Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Субота, 27 червня 2015, 12:28

Львівські депутати вивчали досвід місцевого управління Вінниці

Делегація Львівської міськради відвідала Вінницю в рамках навчальної поїздки, організованої  Міжнародним  республіканським інститутом.     

Під час  зустрічі  представники міських рад кожного обласного центру України мали нагоду зустрітись з керівництвом Вінниці та ознайомитись з різними галузями функціонування міста.

Вінниця  - сучасне комфортне для мешканців  місто, вважає Іван Гринда, голова комісії інженерного господарства, транспорту і зв’язку ЛМР. Мерія запроваджує нові форми роботи з громадянами, аби максимально спростити надання соціальних та адміністративних послуг.

«У Вінниці в кожному районі міста функціонують Центри адміністративних послуг «Прозорий офіс», в яких мешканцям швидко і комфортно надають адміністративні послуги. Люди очікують на прийом, спостерігаючи як просувається черга на  електронному табло.  Крім того, публічність і прозорість інформації забезпечує електронне врядування, яке працює у Вінницькій міській раді. Таким чином, відійшла в минуле паперова тяганина і бюрократія, а також створена госпрозрахункова  комунальна поліклініка», - зазначив Іван Гринда.

Крім цього, зі слів депутата, у Вінниці досить розвинута транспортна інфраструктура і  діє  gps-навігація у маршрутках, тролейбусах.

«Приємно вразила кількість транспорту у цьому невеликому місті. Наприклад, якщо у нас виїздять на дороги 70 тролейбусів, то у Вінниці - 130 одиниць. І поміж тим, кожен  мешканець міста може подивитись в інтернеті, через скільки хвилин може прибути на зупинку тролейбус чи маршрутка та де вона зараз перебуває».

На думку Івана Гринди, обмін досвідом в рамках навчальної поїздки є дуже цінним, позаяк сприяє  комунікації між містами, налагодженню нових контактів, та розумінню , в якому напрямку потрібно рухатись.

«Колеги з інших міст були здивовані тим, що у Львові вперше в Україні збудують індустріальний парк, адже ця ідея, наприклад, у Вінниці тільки на стадії розробки. Водночас є міста, в яких фінансова ситуація значно гірша. Наприклад,  представники міста Суми розповіли, що у них немає за що відремонтувати тролейбус. І коли я розповів, що у Львові хочуть купувати нові електробуси, то вони були дуже здивовані нашими можливостями».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.