Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Понеділок, 29 червня 2015, 19:27

На Львівщині відкрили меморіал жертвам Голокосту

На відкриття меморіалу жертвам Голокосту у Раву-Руську прибув Повноважний Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль    

Сьогодні, 29 червня, у Раві-Руській відбулось відкриття меморіалу жертвам Голокосту.

У церемонії освячення меморіалу взяли участь директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, голова Львівської ОДА Олег Синютка, отець Патрік Дебуа, науковий співробітник Українського центру вивчення історії Голокосту Михайло Тяглий та головний рабин Львова і Західної України рабин Бальд. Також на церемонії був присутній Повноважний Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль.
 
Меморіал збудовано на місці старого єврейського цвинтаря, де поховано близько 3 тисяч євреїв, яких було вбито в роки Другої світової війни.
 
"Хочу подякувати всім дітям, які брали участь у гуманітарному проекті "Захистимо пам'ять", тому що саме ви, діти Рави-Руської, будете нести в майбутнє послання про єврейську історію свого міста, будете зберігати у собі цю пам'ять і це дуже важливо для побудування нової демократичної країни. Ви маєте добре пам'ятали власну історію, а єврейська історія - це її невід'ємна частина", - розповіла директор Берлінського інституту ім. Рамера Дейдре Бейгер.
 
Меморіал збудовано за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Берлінського офісу Американського єврейського комітету у рамках міжнародного проекту "Захистимо пам'ять" - програми увіковічення пам'яті жертв масового розстрілу єврейського населення під час Другої Світової війни.
 
У часи німецької окупації на території Рави-Руської було створено гетто, до якого примусово переселяли тисячі євреїв з навколишніх міст та сіл.
У грудні 1942 р. німецька поліція знищила майже всіх євреїв, які перебували у гетто.
 
Німецьку окупацію пережили менше ніж 100 євреїв Рави-Руської.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.