Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

трамвай

Вівторок, 30 червня 2015, 13:07

Інваліди без офіційного статусу їздитимуть безкоштовно

трамвай

Верховна Рада надала інвалідам без офіційного статусу право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті.

Сьогодні, 30 червня, на Верховна Рада прийняла законопроект №2884 про посилення соціального захисту інвалідів.

Законопроект підтримали 283 народні депутати.

«Законом внесено до Закону «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» зміни, якими встановлюється, що  інваліди, які не мають права на призначення пенсії чи соціальної допомоги, мають право на отримання відповідних пільг на підставі довідки, виданої структурним підрозділом з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій, виконавчим органом міської ради за місцем проживання, в якій зазначено прізвище, ім’я, по батькові, група та причина інвалідності, а у відповідних випадках – також їх основні нозологічні форми захворювань (по зору, слуху та з ураженням опорно-рухового апарату», - йдеться у законопроекті.

Також вносяться зміни до законів «Про міський електричний транспорт» та «Про автомобільний транспорт», згідно з якими пільги щодо відповідних транспортних пільг надаються також на підставі названої довідки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.