Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Крим

ua.korrespondent.net

Вівторок, 30 червня 2015, 13:25

Росія будуватиме міст до Криму

Крим

У Росії затвердили план будівництва мосту в незаконно анексований Крим і готуються розпочати будівництво восени.

Про це повідомляє Українська правда.

За словами гендиректора "Інституту Гіпростроймост" Іллі Рутмана який розробляв проект, почати будівництво готуються відразу після отримання схвалення російської "Головдержекспертизи", яке може з'явитися вже через 2 місяці.

Перехід має складатися з паралельних автомобільної та залізничної секцій. На автомобільній секції дорога буде складатися з 4 смуг, по яких можна буде їхати зі швидкістю до 120 км/ч. Пропускна здатність траси – до 40 тисяч автомобілів на добу.

Залізнична секція буде включати дві колії з максимальною швидкістю руху 160 км/год.

Міст має починатися на Таманському півострові, проходити по 5-кілометровій дамбі, виходити на незаконно захоплений український острів Тузла і перетинати Керченську протоку, огинаючи мис Ак-Бурун з півночі. Планова довжина переходу – 19 км.

Як відомо, Віктор Янукович і Володимир Путін домовилися про будівництво транспортного переходу через Керченську протоку на зустрічі в грудні 2013 року, після зупинки підписання Угоди про асоціацію України та ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.